Quooker: direct kokend water

Hij heeft nauwelijks nog een introductie nodig: de Quooker. De vernuftige uitvinding van Nederlandse bodem: een kraan die direct kokend water levert.

Hoe werkt het? 

Het principe is simpel. De kraan wordt gemonteerd op het aanrecht. Onder het aanrecht zit een klein reservoir met kokend water van 110 graden. Dit reservoir van de Quooker is een soort thermosfles die is aangesloten op de waterleiding. De warmte kan nergens naartoe, waardoor er maar heel weinig energie nodig is om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Op het moment dat je de kokendwaterkraan open zet, stroomt er meteen weer vers water het reservoir in.

Waarvoor gebruik je de Quooker? 

Je kunt misschien nog beter zeggen: waarvoor niet? Thee zetten, macaroni koken, bouillon maken, de afwas voorspoelen, vis pocheren… direct kokend water heeft 1001 makkelijke en ideale toepassingen.   

De voordelen van de Quooker:

  • Direct kokend water

Het water uit de Quooker heeft een temperatuur van 100ºC. Het kookt en is dus direct bruikbaar.

  • Zuiver water

De Quooker is voorzien van een actief koolstoffilter dat garant staat voor het schoonste gekookte drinkwater.

  • Lage kosten

Met een Quooker bespaar je energie, dus geld, en het onderhoud is minimaal. Het koolfilter hoeft maar eens in de vijf jaar vervangen te worden en kost slechts €30,00.

  • Veiligheid

De kokendwaterstraal van de Quooker is niet massief, maar bestaat uit vele, kleine spettertjes. Daardoor kan de Quooker, zelfs als je je hand eronder houdt, geen ernstige brandwonden veroorzaken. 

  • Energiebesparing

De Quooker heeft Energielabel A. In sluimerstand (dus als je niet tapt), verbruikt hij 5 cent per dag. Tap je meerdere keren per dag kokend water, dan verbruikt de Quooker niet meer energie dan een waterkoker. Met een Quooker COMBI-reservoir (die naast kokend ook warm water levert) bespaar je zelfs energie.

Klik hier om naar de website van Quooker te gaan >

We staan je graag te woord!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Je kunt ons bereiken via onderstaande gegevens of het contactformulier.

 

Contact

(015) 310 15 69

info [at] keukenstudiopaul.nl

 

Openingstijden

Woensdag t/m vrijdag: 09.30 - 17.30 uur

Zaterdag: 09.30 - 17.00 uur

Contactformulier

To prevent automated spam submissions leave this field empty.